Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»

Сьогодні учні 5-11 класів та вчителі ліцею традиційно приєднались до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Цьогоріч захід проходив під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» і не випадково ми його запланували саме на 21 вересня, коли відзначають Міжнародний день миру та День миру в Україні.

Другий рік поспіль для прибирання ми обрали територію вздовж річки Громоклії - місце відпочинку багатьох возсіятчан і гостей нашої громади. Ідея влаштувати прибирання саме вздовж берегів Громоклії виникла не спонтанно. Останнім часом саме цим мальовничим маршрутом ми користуємся для велопрогулянок та туристичних походів. І те, що там бачимо, викликає біль, жах і розпач.

Таке враження, що відпочивальники та рибалки не розуміють, що роблять. Така байдужість і ненависть, вбивають природу. І ми вирішили хоч якось достукатись до совісті тих, хто причетний до цього вбивства. Разом з дітьми вийшли рятувати річку.

Звичайно, що ми не могли не скористатися нагодою і залюбки милувалися краєвидами, спілкуватися один з одним, робили фото та відео на згадку і насолоджувалися таким по-літньому теплим осіннім днем.

Щиро дякую своїм колегам, нашим активним та свідомим учням за таку приємну компанію та вашу життєву і громадянську позицію. Пишаюся вами дуже-дуже.

Звертаємося до жителів громади та гостей і закликаємо вивозити сміття у відведене для цього місце. Друзі, бережімо природу, залишаймося відповідальними і вдячними!!! Адже це так просто - прибрати за собою сміття після відпочинку.

Р S. Маю надію, що надалі ні у кого не підніметься рука викинути сміття там, де прибирали наші з вами діти.

Кiлькiсть переглядiв: 5

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.