29 СЕРПНЯ - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

29 СЕРПНЯ - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Згідно з Указом Президента України, починаючи з 2019 року, 29 серпня відзначається День пам'яті захисників України. Своєрідним символом цього дня є сонях, адже 29 серпня 2014 року сталася одна з найкривавіших трагедій російсько-української війни - сотні українських військових були розстріляні у сумнозвісному Іловайському котлі. Саме у цей час поспіли соняшники... Тому квітка соняшника стала символом скорботи за загиблими на Донбасі українськими героями. Квіти соняшника здавна вважали символом любові до Батьківщини.

Напередодні трагічних подій, вчителями історії Возсіятського ліцею О.О. Грищук, Н.А. Поздняковою та класними колективами 5 та 8 класів було проведено години спілкування "Вшанування пам'яті захисників України" та спільна акція "Сонях".

Цей день став не тільки вшануванням пам'яті воїнів, а й виготовленням жовтогарячих квіток, яке стало символом усвідомлення маленькими українцями ціни незалежності та необхідності захисту нашої держави.

Адже здобувачі освіти ліцею гідно шанують пам'ять полеглих захисників України, які загинули в боротьбі за збереження незалежності, суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

МИ ПАМ'ЯТАЄМО, ЯК ЦЕ БУЛО!

Кiлькiсть переглядiв: 12

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.