Звіт про проведення тижня охорони праці

Інформація

по Возсіятській ЗОШ І – ІІІ ступенів

про проведення тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності

З 17 по 21 квітня 2017 року в Возсіятській ЗОШ І – ІІІ ступенів проходив тиждень охорони праці та безпеки життєдіяльності

1. На виконання наказу директора Возсіятської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів«Про проведення тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності» від 19 квіт­ня 2017 № 25 у школі з 17 по 21 квітня 2017 року проведено тиждень з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Мета проведення тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності — комплексне розв'язання питань забезпечення безпечних умов навчання і праці учасни­ків навчально-виховного процесу та активізація діяльності навчального закладу з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

2. Для проведення тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності було створено комісію, головою якої призначено завгоспа Звягінцеву С.І.

3. Розроблено план заходів тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності школи. У ході проведення тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності всі заплановані заходи виконано.

4. Протягом тижня перевірено дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, відповідних інструкцій; ведення журналів реєстрації інструктажів з охорони праці, безпеки життєдіяльності з учня­ми, працівниками, журналу адміністративно-громадського контролю; виконання положень розділу з охорони праці колектив­ного договору тощо.

5. У ході перевірки виявлено:

—стан приміщень навчального закладу та параметри мікроклімату задовіль­ні, відповідають вимогам гігієни навчання та праці згідно з Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закла­дів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.2.2.008-01, затвердженимипостановою Головного державного санітарного лікаря України

—працівники школи своєчасно проходять медичні огляди;

—медичними працівниками Центральної районної лікарні у травні 2017 року буде проведено профілактичний медичний огляд учнів;

—внесення записів та оформлення «Листків здоров'я» у журналі обліку навчальних занять здійснюється вчасно;

—електромережа у навчальному закладі встановлена відповідно до вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів

—перевірено опір ізоляції та заземлення і занулення, про що зроблено відповідні записи в акті про проведення такої перевірки.

6. Також під час тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності проведено рейд-перевірку з виконання учнями вимог безпеки життєдіяльності. У ході рейду-перевірки виявлено, що під час навчальних занять у спортивній залі перед початком уроків вчителі проводять інструктажі з безпеки життєдіяльності та контролюють їх дотримання учнями під час навчально-виховного процесу.

7. У школі під час тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності перевірено наявність посадових інструкцій для обслуговуючого пер­соналу.

8. Однак, під час перевірки виявлено певні недоліки, зокрема:

—написи про величину напруги на деяких розетках відсутні;

—приміщення вогнегасниками та аптечками недоукомплектовані;

- не вказані місця знаходження вогнегасників.

19 квітня 2017 року згідно з планом проведено лекцію для працівників школи на тему «Дотримання правил з охорони праці та безпеки жит­тєдіяльності учасниками навчально-виховного процесу» ЗДНВР, відповідальною за охорону праці по школі Чуніхіною Н.М.

9. Під час тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності проведено:

—творчий конкурс для учнів на найкращий твір з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності;

—конкурс для учнів 9-11 класів та учителів на найкращий малюнок з питань охорони пра­ці та безпеки життєдіяльності;

—вікторину для учнів початкових класів на тему «Бережи своє здоров'я;

—практичне заняття «Допоможи другу» для учнів 5-8-х класів на знання правил надання першої допомоги при нещасному випадку;

- лекція для учнів 1-4 класів на тему «Що я роблю для збереження свого життя і здоров’я».

10. 24 квітня 2017 року о 11 годині 45 хвилин проведено практичний тренінг з ева­куації учнів і працівників навчального закладу на випадок надзвичайної ситуації. Результати проведення цього тренінгу свідчать про необхідність додаткового від­працювання своєчасного інформування учнів і працівників навчального закладу про надзвичайну ситуацію.

11. У Всесвітній день охорони праці, 28 квітня, буде проведено урочисту лінійку з підбиттям підсумків тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Директор школи О.Р.Шевченко

Кiлькiсть переглядiв: 2406

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.